ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

Aναπλαστική Χειρουργική με χρήση βλαστοκυττάρων για την αποκατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας

Η αναπλαστική χειρουργική αποσκοπεί στη χρήση των βλαστοκυττάρων προς ανάπλαση των ιστών που υφίστανται ζημιά, λόγω κάποιας νόσου ή λόγω της ίδιας της χειρουργικής πράξης.

Τα βλαστοκύτταρα αποτελούν τα πρόδρομα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, είναι δηλαδά κύτταρα που έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται και να διαφοροποιούνται, δηλαδή να μετατρέπονται, σε διαφορετικούς τύπους κυττάρων, αποτελώντας επί της ουσίας τους προμηθευτές των διαφόρων ιστών του ανθρώπινου οργανισμού.

'Ετσι τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται σε διαφορες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα σε έναν ασθενή με έμφραγμα του μυοκαρδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν τη βλάβη που προκλήθηκε στην καρδιά ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενή που χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

'Οσον αφορά την ουρολογία, η χρήση των βλαστοκυττάρων μπορεί να γίνει για την αποκατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας, ειδικά μετά από την ριζική αφαίρεση του προστάτη σε καρκίνο του προστάτη, για τη βελτίωση της ακράτειας μετά από τραυματισμό του σφιγκτήρα, ενώ τρέχουν μελέτες επίσης ακόμα και μέχρι την κατασκευή νέας ουροδόχου κύστης στο εργαστήριο σε περίπτωση που χρειαστεί σε κάποιους ασθενείς να γίνει κυστεκτομή.

Στο Κέντρο Αναπλαστικής και Προηγμένης Χειρουργικής Ουρολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε συνεργασία με την κα Βλάχου, πραγματοποιούμε ειδικές τεχνικές απομόνωσης και επεξεργασίας βλαστοκυττάρων από τον ίδιο τον ασθενη που πρόκειται να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση.

'Ετσι σε ασθενείς που υποβάλλονται σε Ρομποτική ριζική προστατεκτομή για καρκίνο του προστάτη, πριν το χειρουργείο λαμβάνουμε βλαστοκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια τα χρησιμοποιούμε για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επάνοδο στη φυσιολογική στυτική λειτουργία, ώστε και σε συνδυασμό με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος, να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον ασθενή το μέγιστο όσον αφορά τη διατήρηση της λειτουργίας της στύσης.

ΙΑΤΡΕΙΟ Ι: Κηφισίας 56 & Δελφών 2, Μαρούσι & ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΙ: Αγίου Δημητρίου 34, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, ΤΚ 17341 (150 μ. από το σταθμό μετρό Δάφνης)

Καλέστε:

Καλέστε:

210.68.62.614 (Πρωϊνές ώρες) - 211.216.51.54 (Απογευματινές ώρες) - 6936.80.93.93

Email

Email

info@komninos-urology.com

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Κλείστε Ραντεβού