Τι είναι ο προστάτης; 

Τι είναι ο προστάτης; Φυσιολογικές διαστάσεις προστάτη; Μέγεθος προστάτη cc;


Ο προστάτης είναι ένας αδένας με σχήμα και μέγεθος κάστανου που εντοπίζεται στην πύελο, σε στενή επαφή με την ουροδόχο κύστη. Το μέγεθός του φυσιολογικά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30 cc σε όγκο. Καλείται προστάτης γιατί προΐσταται της ουροδόχου κύστης. Κατά συνέπεια προβλήματα που υπάρχουν στον προστάτη πολύ συχνά επηρεάζουν και την ουροδόχο κύστη και εκδηλώνονται κλινικά σαν συμπτώματα ούρησης.

Εξέταση προστάτη, υπέρηχος προστάτη, εξέταση PSA.


Ο προστάτης αδένας μπορεί να πάσχει από 3 μεγάλες κατηγορίες παθήσεων: τον καρκίνο του προστάτη, την υπερπλασία (διόγκωση) του προστάτη και τη φλεγμονή αυτού που καλείται προστατίτιδα. Είναι σύνηθες στον ίδιο ασθενή να συνυπάρχουν οι 2 ή ακόμα και οι 3 παραπάνω κατηγορίες.
Ο ιατρός σας θα σας υποβάλει σε ένα πλήρη έλεγχο προκειμένου να διακρίνει την πάθηση του προστάτη που παρουσιάζεται και αυτός περιλαμβάνει ένα λεπτομερές ιστορικό, δακτυλική εξέταση του προστάτη, μέτρηση του PSA και της κρεατινινής, εξετάσεις ούρων και υπερηχογράφημα νεφρών-κύστης προστάτη προ και μετά ούρησης, ώστε να καταγραφούν και τα ούρα που μένουν μέσα στην κύστη. Επιπλέον, θα σας ζητήσει να ουρήσετε σε ένα μηχάνημα προκειμένου να καταγραφεί αντικειμενικά η ποιότητα της ούρησης (ουροροομετρία). Σε εμφάνιση δυσκολιών στη διαφοροδιάγνωση της νόσου, μπορεί να απαιτηθεί κυστεομανομετρικός έλεγχος, κυστεοσκόπηση, πολυπαραμετρική μαγνητική του προστάτη ή και βιοψία αυτού.

ΙΑΤΡΕΙΟ Ι: Κηφισίας 56 & Δελφών 2, Μαρούσι & ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΙ: Αγίου Δημητρίου 34, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, ΤΚ 17341 (150 μ. από το σταθμό μετρό Δάφνης)

Καλέστε:

Καλέστε:

210.68.62.614 (Πρωϊνές ώρες) - 211.216.51.54 (Απογευματινές ώρες) - 6936.80.93.93

Email

Email

info@komninos-urology.com

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Κλείστε Ραντεβού