Η αποκατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας

Η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων στην αποκατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί την πιο σύγχρονη και ανώδυνη μέθοδος θεραπείας του αιτίου και όχι μόνο του συμπτώματος της στυτικής δυσλειτουργίας. Αποτελεί τη μοναδική μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της διαταραχής της στύσης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να απαλλαχθούν από τα φαρμακευτικά βοηθήματα.

Θεωρείται μια πολύ αξιόπιστη μέθοδος αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας, ιδιαίτερα στην αγγειακής αιτιολογίας διαταραχή της στύσης, που προτείνεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες τόσο της Αμερικάνικης, όσο και της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας, έπειτα από πλήθος κλινικών μελετών που ανέδειξαν την υπεροχή τους.

Ο μηχανισμός δράσης των κρουστικών κυμάτων είναι πολύ απλός: σε περιπτώσεις που υπάρχει διαταραχή στην αιμάτωση του πέους, με την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων παρακινείται ο οργανισμός να δημιουργήσει καινούρια αγγεία (αγγειογένεση) στο πέος. Κατά συνέπεια αυξάνεται η αιμάτωση του πέους και αποκαθίσταται η στυτική λειτουργία.

Στυτική δυσλειτουργία
Στυτική δυσλειτουργία & η λύση των Κρουστικών κυμάτων

 

Οι υπέρηχοι (κρουστικά κύματα) χαμηλής έντασης (LI-ESWT) προκαλούν τη δημιουργία νέων αγγείων στο πέος, αυξάνοντας την παροχή αίματος, την ποιότητα και τη διάρκεια της στύσης, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Έτσι, οι ασθενείς απαλλάσσονται από την ανάγκη λήψης φαρμάκων, που σε πολλές περιπτώσεις είτε δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είτε έχει ανεπιθύμητες ενέργειες και υψηλό κόστος.

Η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων είναι εξαιρετικά απλή, διαρκεί 15-20 λεπτά, είναι απολύτως ανώδυνη και πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία. Συνολικά απαιτούνται 12 συνεδρίες, που γίνονται στο ιατρείο του ουρολόγου-ανδρολόγου, 1-2 φορές την εβδομάδα.

 

Πώς εφαρμόζονται τα κρουστικά κύματα;

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται εξωτερικά.
Ο ασθενής ξαπλώνει άνετα στο εξεταστικό κρεβάτι και ο ειδικός γιατρός με το σύστημα παραγωγής κρουστικών κυμάτων, διοχετεύει μια σειρά από κρουστικούς παλμούς στο πέος του ασθενούς. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής αισθάνεται μόνο ελαφρές, ανώδυνες δονήσεις στο πέος του.
Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεδριών με κρουστικά κύματα, οι ασθενείς μπορούν σε ποσοστό 80% να έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές, χωρίς να χρειάζονται φάρμακα ή ενέσεις. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι, ως αποτέλεσμα της αγγειογένεσης, παρατηρείται αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140%.

Η εισαγωγή των κρουστικών κυμάτων στην Ανδρολογία έχει αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν τα συμπτώματα (π.χ με χάπια, ενδοπεϊκές ενέσεις). Τα κρουστικά κύματα όμως αντιμετωπίζουν το αίτιο, δημιουργώντας νέα αγγεία και προσφέροντας μόνιμο αποτέλεσμα. 

ΙΑΤΡΕΙΟ Ι: Κηφισίας 56 & Δελφών 2, Μαρούσι & ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΙ: Αγίου Δημητρίου 34, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, ΤΚ 17341 (150 μ. από το σταθμό μετρό Δάφνης)

Καλέστε:

Καλέστε:

210.68.62.614 (Πρωϊνές ώρες) - 211.216.51.54 (Απογευματινές ώρες) - 6936.80.93.93

Email

Email

info@komninos-urology.com

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Κλείστε Ραντεβού