Ανδρολογικές Παθήσεις

 

ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ

Η Κιρσοκήλη αποτελεί διεύρυνση του φλεβικού δικτύου του όρχεως. Μπορεί να είναι ετερόπλευρη, ως επί το πλείστον στον αριστερό όρχη, ή αμφοτερόπλευρη (και στους 2 όρχεις). Σε περίπτωση κλινικής συμπτωματολογίας (πόνος, αίσθημα βάρους, ορατή διόγκωση στο ημιόσχεο), όπως επίσης και σε περίπτωση υπογονιμότητας με παθολογικό σπερμοδιάγραμμα απαιτείται χειρουργική αποκατάσταση της κιρσοκήλης. Μια μέθοδος αποκατάστασης είναι η λαπαροσκοπική, η οποία αποτελεί ελκυστική επιλογή ιδιαίτερα σε περίπτωση αμφοτερόπλευρης κιρσοκήλης, όπου αποφεύγονται οι 2 τομές στο δέρμα. Ο χρόνος νοσηλείας είναι 1 ημέρα.

ΚΥΣΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ

Η κύστη της σπερματοδόχου κύστης είναι μια σπάνια κατάσταση η οποία μπορεί να υπάρχει από τη γέννηση ή να εμφανιστεί λόγω απόφραξης των σπερματικών πόρων. Η κύστη της σπερματοδόχου κύστης μπορεί να συνυπάρχει και με άλλες συγγενείς ανωμαλίες, όπως οι πολυκυστικοί νεφροί. Αντιμετώπιση των κύστεων απαιτείται μόνο όταν οι κύστεις προκαλούν συμπτώματα στον ασθενή, όπως αίσθημα βάρους στο περίνεο, περινεϊκό ή κοιλιακό πόνο, πόνο κατά την εκσπερμάτιση, υπογονιμότητα, δυσουρία.
Η κύστη της σπερματοδόχου κύστεως μπορεί να αντιμετωπιστεί ρομποτικά, λαπαροσκοπικά ή με ανοικτό χειρουργείο. Μεγάλο πλεονέκτημα των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων είναι ότι η επέμβαση πραγματοποιείται διαμέσου πολύ μικρών οπών σε αντίθεση με την εκτεταμένη τομή που απαιτείται στην ανοικτή χειρουργική. Επιπλέον, λόγω των μικρών διαστάσεων των εργαλείων και τη χρήση της κάμερας έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε και να προσεγγίσουμε με ευκολία σημεία που στο ανοικτό χειρουργείο είναι δυσπρόσιτα και απαιτούν μεγάλη παρασκευή των γύρω ιστών. Ο χρόνος νοσηλείας είναι 1-2 ημέρες.

Αγίου Δημητρίου 34, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, ΤΚ 17341

Καλέστε:

Καλέστε:

211 216 51 54 και 6936 809393

Email

Email

info@komninos-urology.com

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Κλείστε Ραντεβού